Thuiswerken vanwege het coronavirus? Zo blijf je productief (zelfs met kinderen thuis)

| Bron: timemanagement.nl |

Door de corona uitbraak zitten veel Nederlanders aan huis gekluisterd. Voor sommigen is dit even wennen, anderen zijn doorgewinterde thuiswerkers. Toch is het in beide gevallen passen en meten — vooral wanneer er ook nog (jonge) kinderen thuis aanwezig zijn. Hoe blijf je dan productief? Wij stelden een uitgebreide thuiswerk-handleiding op met 9 tips om die vraag te beantwoorden!

Nederland lijkt stil te liggen. 

De treinen zijn leeg, de straten haast verlaten. Waar we eerst in de ochtendspits stonden, zitten we nu aan onze eettafel, bewapend met laptops, webcams en dossiermappen. De ochtenden nemen we niet langer door bij de koffieautomaat, roerend met een plastic lepeltje in onze lauwwarme koffie. In plaats daarvan drinken we het uit onze eigen, vertrouwde mok terwijl de kinderen verveeld op de bank een tekenfilm kijken. 

Maar zijn we ook productief? Kunnen we dezelfde hoeveelheid werk verzetten, wanneer onze werkplek gelijk onze woonplek is? Wanneer we niet te maken hebben met kletsgrage collega’s, maar met kletsgrage kinderen? Wanneer ons niet alleen een overvolle inbox staat te wachten, maar ook een overvolle wasmand?