Het verhaal

Plaats -en tijdonafhankelijk werken is een ontwikkeling die enkele jaren geleden werd ingezet en ondertussen een vlucht heeft genomen. In dit digitale tijdperk is alles mogelijk qua automatisering, communicatie en oneindig beschikbare data. Geen belemmeringen meer en geen noodzaak van een vaste werkplek als een kantoor.

Samenkomen, scrummen en interactieve presentaties, daar heb je wel een fysieke plek voor nodig want je wilt elkaar zien en de dynamiek voelen. Wat heb je hiervoor nodig? Een kantoor? Een kroeg? Een bootje op de grachten? Gave broedplaatsen? Alles kan georganiseerd worden, maar wat nu actueel is zal morgen passé zijn. Flexibiliteit is het sleutelwoord.

Geconcentreerd werken, een persoonlijk gesprek en (video-) bellen doen we niet meer op de locatie waar je dagelijks naar toe komt. Waarom zouden we? Er is weinig ruimte nodig, de digitale voorzieningen zijn tegenwoordig een commodity en de koffie is op veel andere plekken veel lekkerder. Remote werken is de oplossing, thuis, in het café of in een co-workspace.

Daarnaast spreken we door deze ontwikkelingen niet langer over de balans tussen werk en privé. Die verdwijnt steeds meer, sterker we hebben er steeds minder behoefte aan. Immers, het levert veel vrijheid op, een hogere productie en een gelukkiger bestaan. Privé en zakelijk vloeien daarom veel meer in elkaar over waardoor de scheiding nauwelijks meer zichtbaar is. En toch willen we graag privé het goed doen maar ook zakelijk.

Een duurzame werkplek

Wij zien de oplossing in een individuele, deels afgesloten werkplek, waar het zicht beperkt blijft tot de essentiële gereedschappen als een scherm en toetsenbord. Waar jouw beker met latte macchiato binnen handbereik is en het laadsnoer altijd aangesloten kan zijn. Waar je jouw laptop, documenten en telefoon gewoon verscholen kan laten liggen, terwijl je directe werkomgeving er helemaal netjes uitziet. Waar geluid en dynamiek niet langer voor ongewenste afleiding zorgen. Daarom introduceren wij de FocusPod. Een plek waar werken plezier is en ervoor zorgt dat privé nog leuker en ontspannener wordt.

Remote werken vraagt om aanpassingsvermogen.
En aandacht voor lichamelijke en mentale gezondheid.